Tuesday, May 28, 2013

Akşam yemeğinden kalan ızgara somonla harika bir öğlen yemeği

Öğlen yemeği için çok düşünmeyin... Pratik ve çözümcü olursanız kendinizi fazla yormadan son derece besleyici bir öğün ortaya çıkarabilirsiniz.
Şimdiiii... Başlayalım... Akşamdan bir parça ızgara somon dolapta mı kaldı... E fazla bekletmeden tüketirseniz hiç de fena olmaz...
Evde ne tür bir ekmek varsa koyun tezgahın üzerine... Açın dolabınızın kapağını, bakın bakalım ne var içeride... Yeşil biber mi... Kırmızı biber mi... Biber salçası mı... Ketçap mı... Maydanoz mu... Kıvırcık mı... Avakado mu... Domates mi... Yeşil soğan mı.... Kuru soğan mı...Canınız ne çekiyorsa hiç çekinmeden ekmeğin üzerine koyuverin...
Yalnız burada sıralama çok önemli...Mayonez, salça ve diğer sos türü şeyler ile kıvırcık gibi sebzeleri alttaki ekmek diliminin hemen üzerine döşeyin, sonra üzerine ızgara somonu koyun... Onun üzerine de sebzeleri... Ardından başka bir dilim ekmekle üzerini kapayın... Alın size fıstık gibi bir sandeviç...
Soğuk sandeviç sevmez misiniz... O halde tost edin öyle yiyin canım... Umarım tost ederken kıvırcığı aradan çekersiniz, kötü olur yoksa... Bu tür sıcaktan hoşlanmayan sebzeleri, tost ettikten sonra ekmeğin arasına koymalısınız..
İşte, oldu mu size 5 dakikada Beşiktaş... Afiyet bal olsun



No comments:

Post a Comment