Wednesday, May 29, 2013

Off of yenmez mi bu şimdi

Anacım, bu manzarayı görünce gözünüz korkmasın... Durun, size kısa yolunu göstereceğim... Görüntü olarak bu kadar süslü püslü, allı pullu olmayacak ama tadı daha bile iyi olabilir...

Hadi başlayalım...

Önce 2-3 patatesi suya koyun haşlansın...

Kaç parça yiyeceksiniz o kadar parça somon balığunu alın ve geniiiiş deriiiin bir kaseye koyun... Üzerine sarmısak parçaları, hardal, bal, bal yoksa pekmez ve istediğiniz baharatları atın... Azıcık da zeyninyağı koyun ve elinizle güzeeeeelce somonlara yedirin bu karışımı...

Tavaya az zeytinyağı atın, sonra da somonları uzatın tavanın sıcağına... hışır hışır kızarsın... dadika makika söylemiyorum... Artık göz kararı anlarsınız pişip pişmediğini...  Bi de hani az pişmiş mi seversiniz çok pişmiş mi seversiniz, ben nereden bileyim...

Bu arada haşlanan patatesleri soyun, bir bıçakla gelişigüzel doğrayın, üzerine doğranmış yeşil soğan, taze reyhan veya nane (tazesi yoksa kurusu da olur) atıverin...

Şimdik... Sanat eserinizi servise hazırlayabilirsiniz artık. Patatesi tabağın altına koyun, üzerine somonu monte edin... Süslemek için biraz çırpılmış yoğurt dökün üzerine...
Şu resimde en tepedeki yeşil şeyi merak ediyorsunuz değil mi, boşverin onu... Onun yerine silindir şeklinde kesilmiş bir dilim salatalık koyun, aynı işi görür...
Afiyet bal olsun...

No comments:

Post a Comment