İşte uçanhindi'nin Twitter üzerinden verdiği tarif :
Kişi başına (KB) 1 somon fileto, KB 200 gr. taze kesilmiş makarna, KB 2 adet taze pırasa (sadece +yeşil kısımlari) KB 2 yemek kaşığı balsamik sirkesi, tuz, karabiber, taze reyhan.
Bakır tava veya teflon (çelik tava asla)
Makarnayı 2 dk kaynar suda haşlayın. pırasaları çok ince halka doğrayın. Sonra pırasayı tavada 5 dakika soteleyin, makarnayı tavaya ilave edin. 2 dk daha soteleyin.
Ve AYNI ANDA YAN OCAKTA süzme tereyağında her bir tarafı 4 dk kızaran somonların üzerini kapatın. Makarna+pırasa tavasının ateşini maximuma getirin. 40 saniye sonra balsamik sirkeyi tavaya boca edin ve karıştırın... Sirke tamamiyle buharlaşmadan tabağa alın. En üste somonları yerleştirin ve reyhan yapraklar ile süsleyin, bon appetit :)
No comments:
Post a Comment