Thursday, June 6, 2013

Somon pişirirken dikkat etmeniz gereken noktalar

Ünlü şef Rafet İnce'den size özel somon tavsiyeleri:

*Somon balığı omega 3 yağı taşıdığı için fazla pişirilmemeli, eğer yağını kaybederse hiç bir anlamı kalmaz...

*Somon fileto soğuk yenecekse, mutlaka 10 dakika tuzda bekletilmeli, ardından yıkanıp kurulanmalı. Bu işlemden sonra şeker serpiştirip ovun. Sonra soğuk suda yıkayıp kurulayın. Neden bunu öneriyorum, somon balığı rengini daha canlı, daha turuncu tutsun diye... Ve en önemlisi kendi öz yağını kendi içinde tutsun diye...

* Somon sıcak yenecekse, mutlaka 3 dakika buharda pişirilmeli. Fazla pişirilmesi yanlıştır...


*Somonda  asitli maddeler ve limon asla kullanılmaz... Çünkü bunlar, mineral, vitamin ve omega oranlarını anında keybettirir. Bu nedenle limon tuz sırke gibi asitli ürünler sıcak somon yemeklerınde kullanılmamalı. hele ki bu ürünler yemek pişerken konulursa, eldeki somon bütün özelliğini kaybeder...

No comments:

Post a Comment